Neurofeedback

Neurofeedback vahvistaa aivojen kykyä rauhoittua, virkistyä ja ylläpitää sopivaa vireystilaa.

Neurofeedback on aivojen harjoittamista tietokoneohjelman avulla. Se perustuu aivosähkökäyrien (EEG:n) mittaukseen ja positiiviseen palautteeseen. Palautteen perusteella aivot oppivat säätelemään vireystilaansa ja oireet helpottuvat. Kun harjoittelua jatketaan riittävästi, saadaan tuloksista pysyviä. Harjoittelun myötä uudesta taidosta voi tulla yhtä automaattinen kuin tasapainon säätelystä pyörällä ajaessa.

Hoito soveltuu kaikenikäisille. Tarvittaessa hoitoa voidaan toteuttaa myös asiakkaan kotona. Neurofeedback on kokeilemisen arvoinen, lääkkeetön hoitomuoto, jonka suosio kasvaa jatkuvasti.

Mahdollisia hoitokohteita

• Migreeni
• Ahdistus
• Masennus
• ADHD / ADD
• Pelkotilat
• Traumat

Neurofeedback soveltuu kaikille itsensä kehittämisestä kiinnostuneille. Se on myös luonnollinen tapa parantaa esimerkiksi urheilijoiden tai muusikoiden suorituskykyä.

Hinnasto

Hoitokerta 98 euroa.

Usein oireet helpottavat jo ensimmäisillä hoitokerroilla. Tyypillisesti hoitokertoja tarvitaan 10 – 20 ja joissain tilanteissa jopa 20 – 40 hoitokertaa.

 

Lisätietoja hoidosta

Käyttämäni Othmer-menetelmä on neurofeedbackin tunnetuin muoto. Sen ovat kehittäneet Susan ja Siegfried Othmer USA:ssa.
Video: What Is Neurofeedback?
Video: How Brain Training Can Benefit Kids, Families, and Adults

 

 

Suomessa neurofeedback on vielä melko uusi hoitomuoto ja sillä on täällä toistaiseksi vain kymmenkunta palveluntarjoajaa. Keski-Euroopassa, varsinkin Saksassa, hoitomuoto on erittäin laajalti käytetty.

Palveluntarjoajat EEG-info sivustolla

Tutkimustietoa neurofeedback-hoidosta löydät osoitteesta https://www.eeginfo.com/research/

Neuroterapia | Terapiapalvelut Liisa Liinamo