Sururyhmät

Joskus elämässä voi olla niin paljon surua, että se hankaloittaa elämää.

Surun käsittely voi olla vaikeasta asiasta puhumista, piirtämistä, muovailua, musiikin kuuntelua tai vaikka yhdessä kivien viskomista rantaveteen. Sururyhmät ovat lasten ja nuorten vertaistukiryhmiä, joita ohjaa ammattilainen. Ryhmissä käsitellään surua ja menetyksiä, mutta pääpaino on selviytymisen tukemisessa ja voimavarojen vahvistamisessa.

Olen ohjannut vuosia lasten ja nuorten sururyhmiä, joissa on käsitelty menetystä ja surua sekä tehty tilaa uudelle ilolle ja unelmille. Yhteistyökumppaneitani ovat olleet mm. Suomen Mielenterveysseura, Käpy ry ja Suomen Nuoret lesket ry.

”Siitä mistä voi puhua, siitä voi selviytyä.”

Luennot ja koulutukset

Pidän luentoja ja koulutuksia ammattilaisille lasten ja nuorten sururyhmien ohjaamisesta. Olen saanut hyvää palautetta ammattitaidostani ja innostavasta työotteestani. Vahvuusiani ovat laaja-alaisuus ja kekseliäisyys. Koulutuksia olen järjetänyt mm. Jyväskylän Kristillisen opiston kanssa jo yli kymmenen vuoden ajan.

 

Palautetta koulutuksista:

”Paljon hyviä käytännön ideoita.”

”Tämä oli mielenkiintoinen, antoisa ja käytännönläheinen koulutus.”

”Liisa on taitava ja kokenut kouluttaja aiheesta. Kurssin anti oli rohkaiseva ja antoi paljon eväitä sururyhmän perustamiseen.”

”Lämmin rauhallinen olemus toi itsellekin levollisen mielen raskaan aiheen äärellä.”